Början…

Jag ska försöka samla alla tankar och händelser sedan Maria försvann natten till den 6 mars, 2005. De senaste spåren som kommer ur fyndet av matriserna har tagit oss till organisationen Ordo Serpentis. Vi står på tröskeln till ett mysterium som kan leda till Maria.

Låt oss börja från början…

/Adrijanna

Försvinnandet

Den 5:e mars 2005 gifte sig min vän Maria med J. Jag var inte bjuden. Jag har känt henne i halva mitt liv, men fick inte komma på bröllopet. Jag drog dit i alla fall, spinkade lite på avstånd och hann - försöka - prata med henne i alla fall i ett par minuter, innan jag bitter kravlade tillbaka hem. Den 6:e mars ringde J upp mig och berättade att Maria dragit. Hon tog bilen, men lämnade kvar mobilen, sina saker, allt. Jag hoppades att hon fattat hur fel J är för henne, att hon bara stuckit från sitt överklassfängelse. Men no such luck – jag är säker på att någon fört bort henne, eller i alla fall att hennes försvinnande var betydligt mer komplicerat än att hon bara var en runaway bride som fick kalla fötter.

Började i kaos, 2005

Ganska snart efter försvinnandet insåg jag att polisen inte kunde göra ett skit. Istället började jag söka efter Maria själv, tillsammans med hennes man J (fattar fortfarande inte att hon gift sig..). Vi gick igenom allt vi visste och försökte pussla ihop vad som hänt henne. Vi hittade brev, dagboksanteckningar, en gammal hemsida och en bunt grafiska matriser bland Marias saker. Matriserna - kryptiska schackmönster - var i princip vårt starkaste spår. Men för att göra en lång historia kort såg jag och J inte på saken på samma sätt. Tillslut var jag tvungen att dra. Ensam. Det var 5:e augusti, 2005 – kolla in bloggen från den tiden.

Så kom teve

För att visa att jag inte tänkte ge upp satte jag upp meddelanden på stan. I september 2005 ringde min lover Agent Orange mig och sa att någon på SVT hade hittat mina lappar, och ville göra en teveserie på mina ”fantasier”. Först vägrade jag. Sedan slog det mig att det skulle bli djävligt svårt att tysta mig om jag redan fått min röst hörd i nationell teve. Det var slut med att gömma sig för min del – nu tänker jag skrika så världen hör! Arbetet med dramaserien har varit tungt och när jag lämnade in mina kommentarer till första manuset var det ingen picknick precis. I höst sänds serien, Sanningen om Marika.

Agent Orange föreläser om arbetet med teve:

SVT:s trailer:

Gänget samlas, 2006

Jag minns tydligt när det började vända – det var den 4 februari 2006 och jag var inte längre ensam. Jag fattade inte hur många ni är. Hur underbara ni är! Nu vet jag att vi är hundratals, tusentals som vägrar gå under i mörkläggningsmaskinen. Under flera månader förra året och under större delen av 2007 har jag rest i Sverige. Samtalat med alla er som vågar bryta tystanden. Vi är redo att störta vem som än kommer i vår väg! Vi skall ta reda på vad som hänt Maria! Conspirares forum får nya medlemmar varje dag!

Kontakt via matriser, 2007

MatrisenFörst handlade det bara om att hitta Maria – men nu handlar det om att ta reda på vad dom gjort med henne! Vi gick tillbaka till de gamla spåren, där jag och J började 2005. Jag lyckades knäcka matriserna och formulerade ett eget meddelande: ”Vad vill ni?” Jag har säkert satt upp femhundra matriser i oräkneliga städer. Tillslut fick jag en ny matris tillbaka! De som ligger bakom matriserna är det sista spåret till Maria. Vi avkodade matriserna. De kräver att vi ska ”Visa oss för alla och vi skall visa oss för er” - det har vi gjort! Här är Technoratis lista på alla ni som länkar till Conspirare - tack!

Roadtrip, 2007

Under våren och sommaren har jag åkt ut och träffat de som vill hjälpa mig att avslöja vad som hänt Maria. Här är en sammanfattning:

malmo_thumb.jpgMalmö - där jag hittade en synthklubb och på synthklubben en fantastiskt söt kvinnlig kryptologistuderande som just ansökt om jobb på SRA. Vi snackade politik och matematik och jag lyckades dessutom snacka till mig en sovplats.

Höör – där jag besökte och smidde planer tillsammans med en gammal vän samt snackade med tonåringarna på sommarlägret han har där ute på landet. Väl tillbaka snackade jag med halva hans släkt på gården också. Gam-gubbarna satt sen och drack whiskey och pratade om ufon till långt in på natten, visade det sig.

Kristianstadkristianstad_thumb.jpg där jag blev omhändertagen av en vithårig teaterlärarinna, gammal aktivist i miljö- och feministrörelsen, född i New York och på väg att flytta till Kina, som lovade att sätta upp Matriser på basaren de skulle hålla nästa vecka. Hemma hos henne dök också ett par av kidsen från lägret upp, och berättade att de hade börjat sprida historien. Jag var hjärtligt rörd hela den dagen.

malmo2_thumb-1.jpgMalmö igen - Snackade med en massa random personer på tågstationen. Brown var väl bland de mest intressanta. Han ville fixa en nätcommunity för liftande. Jag var helt klart entusiastisk inför konceptet. Hoppas han gör det. La ut flyers på en massa ställen i stan.

Lund - Hookade upp med vad som var kvar av stadens studentliv på Ariman, eller vad stället nu hette. lund_thumb.jpg Blev betraktad som galen av några typer, fick underliga frågor av andra, men lyckades nå fram till i alla fall tillräckligt många för att känna mig nöjd. Kvällen avslutades, som jag redan nämnt, med champagneskålar och – precis som i Kristianstad – en känsla av att ha hittat fränder, av att vara ”hemma” trots mitt nomadiska tillstånd.

Helsingborg - Plastrades med affischer. Svårt i den stan dock, i alla fall om man håller sig centralt, stadskärnan är jävligt posh och det står ”affischering förbjuden” typ överallt. Skarp kontrast emot studentstaden Lund, där affischering på alla platta ytor är standard.

Göteborg - Träffade några ockultistpolare och spred det här till dem, träffade madame M igen eftersom hon också befann sig på besök i stan, samt hookade upp med några typer som hört av sig via conspirare.

arvika.jpgArvika - At last! Sprit, lera, ninjor, och inte en, utan två matrisflaggor vajade över publiken vid stora scenen. Flera syntes tejpade på tält. Att jag blev kallad ”en smula världsfrånvänd” av Antys ex var lätt att bära med allt detta i beräkningen. Om världen vänder sig åt mitt håll den med, vad är jag då?

Urkult - urkult_thumb.jpgJag kommer ihåg alla människor jag pratade med på Urkult, där jag också drog hela den här historien i berättarstugan. Reaktionerna var minst sagt blandade. I alla fall en person avvek – inte för att han var uttråkad, utan för att han helt enkelt inte kunde acceptera det jag sa – men av de återstående bildades efteråt en nyfiken ring kring mig och när jag till slut däckade den natten, i en van tillhörande en söt främling och hans jammande vänner, så var det med en känsla av att ha gjort det jag kommit för.

_

Debattprogrammet, hösten 2007

Nyligen fick vi reda på att SVT ska sända ett debattprogram i anslutning till varje avsnitt av dramaserien. Debatten spelas in samma dag och ska undersöka teorierna om försvunna människor och de konspirationer som kan ligga bakom. Det här är en grym möjlighet att få fram de som ligger bakom Marias försvinnande. Programledare är John Carlsson (aktiv samhällsreporter och programledare i bl.a. Mediamagasinet och Filmkrönikan). Redaktören är Eva Rados, verkar helt klart skeptisk (vi har henne på band!) men är öppen för att ta upp våra avslöjanden.

Matrisernas spår

Allt som du läst ovan är bara upptakten. En lång och förvirrande jakt har lett oss fram till organisationen Ordo Serpentis. Vi vet inte vad de vill eller vad deras roll är i Marias försvinnande, men i och med att de matriser som lett fram till orden fanns bland hennes ägodelar är det här vårt starkaste spår idag. Läs om de färska spåren.