Om Entropia

Gå till Entropia och skapa en avatar - det är gratis.

Det har med tiden blivit uppenbart att de som ligger bakom matriserna finns överallt. Ordo Serpentis använder internet och mobiler för kommunikation. Och nu har vi hittat spår i den virtuella värld som Adrijanna spelat mycket i - Entropia.

entropia_1.jpg

Tusentals inlägg

När vi kom till Entropia så fanns det redan hundratals sidor med inlägg om matriserna i den virtuella världen. Olika conspiriter håller nu på att reda ut vad det är (Pepper mfl!). Vårt sökande har i ett slag blivit oändligt mycket större.

Att Ordo Serpentis är verksamma på nätet visste vi redan, men Adrijannas och Sayers upptäckt av polybosmatriser i gratis-MMORPG:t “Entropia Universe” visar att vi underskattat dem. Under de senaste dagarna har spelare i det kapitalistiska science-fictionspelet märkt en rad underligheter.

Dels har ett nytt monster dykt upp i trakten kring Hadesheim. Det kallas “Kerberos”. Det hade kunnat vara ett sammanträffande. Men när John BD Fiction hittade en “mystery note” med ett välbekant utseende gick forumet igång på högvarv. Tråden innehåller över 70 sidor redan.

entropiamatris.gif

Teorierna spänner mellan labyrinter och skattkartor till en kod som skall låsa upp någor slags specialstövlar. Andra beskyller utvecklarna för att använda mysteriet för att ta fokus från viktigare saker. Ingen tror på oss, som vanligt. Vår egen LimStift har börjat posta på Entropiaforumet men har misstänkliggjorts som en av utvecklarnas alias (entropianerna är minst lika paranoida som vi). LS har även avkodat de matriser som upptäckt hitills;

1: NYSTROM
2: 584283
3: X
4: Y

Om vi utgår ifrån att detta inte är en absurd slump betyder det att någon med anknytning till Mariafallet är insyltad i Entropia. Kanske Ordo Serpentis. Kanske De Andra. Kanske någon helt annan. Eller så har vi hittat in i något som är mycket större än bara Mariafallet. Men vad betyder siffrorna?

Att Mind Ark, företaget som skapar spelet, ligger i Göteborg och att Maria uppenbarligen spelade EU innan hon försvann gör inte saken mindre misstänkt. Lägg till detta faktumet att EU är en “real cash economy” och har samma säkerhet som en onlinebank…

Platser och datum

Pepper har arbetat med att avkoda matriserna i Entropia och kommit fram till att de troligen är koordinater och datum.

Avkodade matriser:
1: 32 46 41 42 36 33 31
2: 56 63 55 53 63 54
3: 46
4: 45
5: 64 54 62 61
6: 52 56 56 56 65
7: 52 53 52 64 52 55 52 54 52 61

Klartext:
1: NYSTROM
2: 584283
3: X (eller W)
4: Y
5: 9376
6: 15550
7: 1219141316

De upptäckte att “note 2″ som hittats, stämmer överens med nyckeln för att konvertera Maya’s tideräkning med vår egen.

1219141316 blir 25:e oktober, 2007!

Ester och Sayer med flera fick fram olika tider på från noten med innehållet CA66. Sayer kom efter en tids tystnad med länken till den hexadecimala klocka som en svensk ingengör vid namn Nyström (jmf. NYSTROM i koden ovan) uppfann. Den solidaste tolkningen pekade på ca 19:00 (tack Ester).

Första kontakt

Efter en massa datorkrångel så mötte Adrijanna ett antal conspiriter i Post Atlantis i Entropia för att undersöka vad, om något, som skulle hända vid platsen vid sju. Cornelius, en av Adrijannas spelpolare i Entropia, var med som guide, tillsammans med ett gäng ärrade hunters. Det var en rätt lång färd till koordinaterna och många andra avatarer hade samlats när de anlände till den lilla utposten. På plats blev snabbt allt mycket kaotiskt. Tre avatarer, Adam, Bravo och Cassandra, dök upp och började prata oförståeligt. De var helt nyskapade avatarer utan utvecklade förmågor men tydligen hade de ett antal matris-notes, för någon började ropa något i stil med “They have notes!”.

battle.gif

Så här skriver Agent Orange på bloggen efteråt (på engelska för de Entropianer som inte är svenskar):

At the decoded time, 19.00, three fresh avatars: Adam, Bravo and Cassandra appeared at the coordinates. What happened next is still unclear. The crowd was thick and ABC sprouted apparent gibberish in multiple languages. One thing I did recognize were strings of code very similar to the ones that the Urim-application has sent to mobile phones. Then Kerberi were everywhere. Adrijanna went down just as she screamed that she knows what this is all about.

For Entropians with no knowledge of conspirares work it must have been a very strange event indeed. Is there a summary in english anywhere we can post on their forums?

The discussion is raging here and here and here, among many other threads.

The race is now on to analyze screenshots or fraps to make sense of this bizarre event. What should we make of this? Kerberos as huge beasts, codes in a computer game Maria played before her dissaperance, three mystery avatars. Is someone at MA in the know? The organization we have joined is a human smuggling ring, so how does this fit into their schemes or is some other group involved? The mystery gets deeper on both sides of the virtual border. Agent out.

Alla språk och inget

De tre avatarerna talade av allt vi kan utröna minst sex språk samtidigt (svenska, engelska, franska, tyska och två till).

Här är loggen:

[Bravo] Now LISTEN wir sind the note-bearers
[Adrijanna] Adam?
[Adam] You suche flykt or inti skulle n’est hier waren pas.
[Cassandra]two ett null noedd twå nung noll kux modulation in itcserver am neunzehn hz you are go for ka pulse
(with x instead of space)
[Bravo] You fun om quelque chose different Abrer ni is så daleko you get
[Adam] Kore wa Bplain.
[Adrijanna] SILECE! let them speak.
[Bravo] Vi are deer podzemni faang fot fai arasinda mondes
[Cassandra] MIRZIND_3_M ZILDRON_6_R GECAOND_1_O
[Adam] Le umbranoids si leuand have passed.
[Adam] Thorugh the yellow gate.
[Adam] Where does it lead?
[Adrijanna] The yellow gate. Ingela painted that gate.
[Bravo] Vi ovriert den Made them go So
[Bravo] Ni unser macht nicht doubt!
[Cassandra] CUCARPT_7_M PRISTAC_7_Z LEXARPH_9_S
[Adam] And we tam saker disappear.
[Bravo] Koder har bpert closed sinnen that glaubt the welt styrs by powers above
[Cassandra] PASCOMB_8_Q ODDIORG_1_D TABITOM_1_U TAPAMAL_3_G
[Adam] Adlandirmak Mind Ark, de grå, NWO, the state or Them.
[Adam]We are not these poweres.
[Bravo]We are los otros
[Bravo] And we are not in your plan
[Adam]Koder har bpert closed sinnen
[Adam]And we are nicht in your plan.
[Bravo] We are GONE - INC
[Bravo] And we have an offer…
[Bravo] Unlike nie you har heard
[Bravo] Wir kann
[Cassandra] GREYXPULSEXDETECTEDXTHEYXSEEXUSXABORTXABORTXKERBER OSXATTACKXIMMINENT

Just nu arbetar conspiriter och entropianer gemensamt med att försöka lösa budskapet. Entropianernas teori är att detta är ett stunt av Mind Ark, men vi vet att allt pekar på O.S. eftersom matriserna är kodade enligt samma kryptering. Både Maria och Adrijanna var/är dessutom djupt faskinerade av Entropia och har använt det som en plattform för att möta vänner i flera år. Dessutom tvingades allt avslutas och de tre avatarerna försvann när en enorm mängd Kerberos-monster anföll. En slakt, som LimStift uttryckte det. Det är tydligt att någon wants to make a point!

Alla bilder vi får in läggs upp på Adrijannas Flickr - kolla de senaste!
Läs på forumet om avkodningen av budskapet!
Läs relaterade blogposter!
Läs i forumet om matriserna i Entropia!
Jakten fortsätter in i Entropia Universe