Dramaserien

Den 28 oktober, klockan 21:20 sänder SVT2 det första avsnittet av Sanningen om Marika.

som.jpg

När SVT tog kontakt med mig för över ett år sedan så fick jag först panik. Jag ville absolut inte skylta i tevesofforna, rakt i Kerberos och andra förtryckares ansikten. Men det kanske är det bästa som kan hända. Det är ju ingen idé att tysta mig, när hela landet redan hört! Tiden med manusbearbetning och inspelning var konstig. Jag träffade skådespelarna, bland annat hon som spelar mig. Hon var fantastisk. Ibland visste jag inte om de trodde mig eller om de bara var artiga. Att manusförfattaren inte tror mig blev tydligt. I alla fall verkar de avsnitt jag läst bli starka, och väldigt nära sanningen. I början av september fick Conspirare reda på att SVT tänker göra en debatt efter varje avsnitt (tack Mad Hatter). Det är en helt annan femma! Med studiointervjuer och researchers ska de undersöka alla de försvinnanden som rapporterats i Sverige. Kan vi få dem att tro på oss och ta upp våra avslöjanden så kan vi kanske få ett svar på vad som hänt Maria. /Adrijanna

Dramaserien

Sanningen om Marika är en dramaserie i fem delar, baserad på vittnesmål från Conspirares egen Adrijanna, om vad som kan ha hänt Maria. Givetvis har massa fantasier petats in i manuset till teveserien, men de vågar också visa verkligheten som den är.

Nu har SVT lagt upp en fullängdstrailer som ska börja sändas i teve. De håller vad de lovade när Arijanna berättade om Marias försvinnande och länkar till Conspirare i payoffen på slutet. Skönt med en hel teveserie som gör reklam för vårt sökande!

svt_trailer2.jpg

Inspelning

Se den åtta minuter långa dokumentären om inspelningen av Sanningen om Marika. Den innehåller bland annat scener där Adrijannas egna saker används som rekvisita. Regissören Martin Schmidt berättar om sin känsla bakom projektet. Skådespelerskan Sasha Becker berättar om det tunga att sätta sig in i den anhöriges situation.

behind.jpg

Läs alla bloggposter om SVT!
Kolla på SVT:s hemsida!