Den dolda historien

Det första du måste veta är att vi inte är ensamma. Det har vi aldrig varit. Berrättelserna om ett annat folk är otaliga och verkar ha funnits ända sedan vi fick läppar och hjärna. Sedan vi var vattenapor. I Bibeln kallas de Nephilim och är vanskapta jättar - barn till änglar och människor. De ger oss jordbundna en rad vetenskapliga framsteg jämte den rituella magin, fungerar som ett slags Judeo-Kristna Prometheusgestalter. Ger en del av Guds allmakt till de dödliga. Givetvis är de ondskefulla, onaturliga och måste förgöras i syndafloden. Givetvis finns det de som hävdar motsatsen och kallar dem för Människans Änglar. Bland den polynesiska ursprungsbefolkningen är det sed att lämna slaktade grisar till en hotfull bergsstam som ingen har sett. I germanska och keltiska kulturer har vi berättelserna om troll, älvor och bortbytingar som lägger sig i mänskliga affärer med jämna mellanrum. Eller varför inte alla de misstänkt mänskliga gudar och demoner som befolkar jordens alla polyteistiska mytologier. I modern tid är det män i svart, gråhudade utomjordingar, djävulsdyrkare och hemliga sällskap som får representera denna urgamla impuls. Vi vill inte vara ensamma. Vi vill inte tro att det vi ser i vardagen, den banala politiken och de förutsägbara relationerna är allt som finns. Vi drömmer om att De Andra skall komma och ta oss till paradiset samtidigt som vi fruktar att de skall föra oss till helvetet. Varför kan vi inte stå ut med tanken på att vara ensamma? Varför ser vi De Andra mitt ibland oss gång på gång, trots att vår civilisation för länge sedan borde ha vuxit ifrån sådana barnsliga fantasier?

Svaret är att det inte är fantasier det handlar om. De vill att vi skall glömma bort dem, sluta se deras fingrar i världspolitik, konst, arkitektur och vetenskap. Von Däniken och hans astroarkeologiska kollegor (med Zecharia Sitchin i spetsen) förklarar det andra folket som varande urgamla astronauter invecklade i ett förhistoriskt interstellärt krig. Faraoner och gudar var helt enkelt utomjordingar utrustade med överlägsen teknologi och en okänd agenda för mänsklighetens öde. Jag tror han är nära sanningen, men ändå helt fel ute. Alla som studerat ett uns astronomi och fysik känner väl till den obarmhärtiga orimligheten i interstellära kontakter. Okej, den tolfte planeten löser en del problem, men så vitt jag vet har inga vettiga belägg framkommit för att bevisa att en sådan himlakropp har funnits. Lika svåra att tro på är de allra flesta magiska eller religiösa förklaringsmodeller. Om varelser med mäktiga gudakrafter som osynlighet eller förmågan att byta kropp vore verkliga, skulle de då inte dokumenterats, eller i alla fall lämnat djupare spår i historien? Eller har de det? Historien är full av sällsamma människor som skapat väldiga förändringar. Inte sällan har deras slutgiltiga öde varit höljt i dunkel. Inte sällan har de försvunnit. I Teosofernas doktrin talas det om ”hemliga mästare” som försöker styra mänsklighetens andliga öde från sitt gömställe i Himalayas vildmark. Snacka med en amerikansk konspirationsteoretiker och du får höra om ”The New World Order”, en världsregering med planer att styra varje medborgares vilja eller om enorma närverk av islamistiska terrorister som vill införa slöjtvång i californiens high-schools. Berättelserna handlar om manipulation av människans verklighet, vilja och vardag. Att sådan verkligen sker behöver vi knappast ifrågasätta. Det räcker med att knäppa på tv’n för att se hur vår egen tids amoraliska gudakonungar; skådespelare, rockstjärnor och politiker, dyrkas av kameraögat som vi i dårskap tror är vårt eget.
Varifrån kommer tanken på en mäktig grupp varelser som vill styra över oss - på gott eller ont? Kanske är det inte svårare än att makt är något som är mycket svårt för den tänkande organismen att förstå sig på. Makt är omänskligt. För att göra vår underkastelse uthärdlig förvandlar vi våra herrar, kungar och potentater till något mer än människor – placerar dem på legendens piedestaler och omgärdar dem med myter om omänskligt ursprung. En sådan strategi ursäktar vår egen svaghet och brist på handling; vi är ju bara brickor i gudarnas eller politikernas eller utomjordingarnas eller Illuminatins spel. Brickor har ingen egen vilja, de följer bara spelarens beslut och uppfyller en funktion i maskineriet. ”Vad kan jag göra, jag är ju bara en vanlig människa.” Så skriver vi över vårt hopp om frälsning till De Andra och ger dem makten. Trots att det skulle räcka att vända dem ryggen, räcka dem fingret och avslöja deras ränkspel så ställer vi oss på knä. Inte ett bra betyg.

Frågan kvarstår. Vilka är det Andra Folket? Vad vet vi egentligen om dem? Låt mig försöka hitta några gemensamma drag som spänner över kontinenter likväl som årtusenden. Om vi definierar myten tydligare kan vi se sanningen bakom den. Flyger en referens dig förbi eller tror du inte på vad jag skriver? Det var därför man uppfann Google min vän.

De ser ut som oss.
eller så kan de byta skepnad eller har svurna tjänare som kan gömma sig mitt bland oss. David Ickes ödlemästare förvrider själva verkligheten för att dölja sina fjälliga nunor, demoner besätter korrupta politiker kroppar, utomjordingarna har en uppsjö av androider, kloner, köttdräkter och illusionsstrålar i sin arsenal. Älvorna tycks mänskliga så länge man inte granskar dem för noga och är ofta hamnskiftare. Gudarna kan anta både mänskliga och djuriska gestalter och konspirationens hantlangare kan vara vem som helst på gatan som försetts med ett styrchip, hjärntvättats eller utsatts för utpressning. Det här draget är lika skrämmande som vanligt i myternas värld. Jag tror att det beror på att De Andra verkligen är människor, även om deras agenda och metoder är fullständigt främmande. Vem som helst kan vara en av dem, våra myter om att deras sanna gestalt är vidrig och omänsklig är inget annat än ett fåfängt hopp om att ett inre mörker skall visa sig som ett yttre lyte, en barnslig tanke som hör sagorna till. Endast kunskap, enkel observation av handlingar och deras konsekvenser kan avslöja De Andras planer.

De vill styra oss.
De grå utomjordingarna planerar att ta över jorden eller vill möjligen förhindra att vi förintar oss själva i ett förödande atomkrig. Ödlefolkets dynastier, Den Nya Världsordningen med Illuminati i spetsen vallar mänskligheten mot en totalitär mardrömsstat där den fria viljan är en bortglömd dröm. Shamballayas vise vill driva oss mot en andlig rännessans och Gudarna använder oss som statister i sin monstruösa molnbehängda såpa. Motiven för global kontroll är inte svåra att analysera i sig, men i kombination med de övriga egenheterna hos De Andra blir bilden mer komplex. En hel del science-fiction av bättre årgång tar upp den här frågan och funderar över dess konsekvenser. Vill De Andra styra oss som omtänksamma föräldrar? Onekligen kan man lätt få intrycket av att mänskligheten inte är en särskilt fullvuxen varelse om man tittar på sättet vi behandlar varandra. Men urskuldar det den manipulation och de övergrepp som De Andra utsätter oss för? Vi har utlovats tusenårsriken i fred och högteknologisk utopia förr, bland annat av en veganamfetaminist med liten mustasch, Vi vet nu att det verkar vara svårt att göra en omett utan att krossa hundratusentals ägg, en princip som med klarhet illustreras av den miljon barn, gamla och sjuka som dukat under i det amerikanska imperiets rättsvidriga kolonialkrig i mellanöstern. Det verkar dessvärre troligt att det är en iskall maktmaskin som försöker styra oss, en konspiration av härskare som århundrade efter århundrade försöker smida slavbojor som aldrig kan brytas.

De för bort oss.
Trollen bergtar helt oskyldiga kolare som tvingas leva i bisarra underjordiska enklaver. Havsfrun och Näcken drar med sig snyggingar i plurret. David Ickes reptilianer rövar bort människor för att använda som föda, offer eller sexslavar. Alternativt är hela verkligheten ett reptilkontrollerat fängelse. Utomjordingarnas bortföranden är för väldokumenterade för att jag skall behöva kommentera dem överhuvudtaget, men det kan vara på sin plats att påpeka den hallucinatoriska bredden av olika upplevelser som rapporteras. De små grå visar oss allt från fruktansvärda nazi-experiment till hippienudistplaneter där Bakunins våta anarkistdrömmar framstår som totalitärt nonsens. Änglar släpar upp motvilliga profeter till brinnande hjul bortom tid och rum för att lyssna till Guds bultande tordönsstämma. Alamuts assassiner lär sina bortförda lärjungar lydnad med flinka haremsdamer och högkvalitativ hashish medan Illuminoiderna drillar motvilliga sleeper-agenter till självmordsdåd i Londontunnelbanan. Ammnesty international räknar med att tusentals personer försvinner varje år, bortförda av sina egna regeringar. I dussnintals ”spökfängelser” världen över plågas människor som officiellt inte längre existerar. I enlighet med Patriot Act kan du interneras på livstid utan offentlig domstolsprövning, ingen behöver varsko dina släktingar. Det räcker med att du stämplas som ”terrorist” och du är borta. Guantanamo bay är bara ett av maktens många, många koncentrationsläger. Anledningarna till bortförandena är nästan lika många som berättelserna själva. Faktumet att De Andra för bort oss och att vi kommer tillbaka förändrade står för mig bortom allt tvivel. Vissa tänkare har försökt hitta en patologisk eller biokemisk förklaring till bortförandena; Strassman och McKenna vill få det till att endogent (alltså kroppseget) DMT tar med oss på vidunderliga resor bortom tid och rum. Han menar också att vi möter De Andra i den besynnerliga värld bortom sinnena som andemolekylen visar upp. Andra menar helt enkelt att de bortförda fabricerar minnena för sig själva och omvärlden, men det förklarar knappast de bisarra detaljer som i sig själva gör berättelserna så osannolikt spektakulära. Ville jag få någon att tro att jag förts bort av utomjordingar skulle jag knappast berätta om deras Totenkopfhattar eller denimjeans. Alla icke-fysiska förklaringar glömmer bort de oräkneliga som verkligen försvinner spårlöst varje år och de tusentals som kommer tillbaka med tydliga fysiska men och otroliga berättelser. Man behöver inte veta mycket om statistik och kriminologi för att förstå att det inte endast rör sig om något slags hysteri, hallucinationer eller urbana legender. Bortföranden har dokumenterats sedan urminnes tider och utgör det mest övertygande beviset för att något besynnerligt pågår på planeten jorden. Hittar vi de försvunna hittar vi kanske sanningen till slut.

De vill ha våra gener.
Ödlemänniskornas vidriga riter utmynnar i groteska parningar medan älvornas bortbytingar växer upp mitt bland oss. På regressionshypnossoffan berättar tusentals amerikaner om sexuella övergrepp utförda av släktingar eller främlingar som tillhör satanistiska hemliga sällskap och kommunistiska ordnar. De grå hybridiserar så det står härliga till och ockulta grupper avlar fram magiska månbarn som skall ärva framtiden. I New-Agekretsar talar man om Indigobarnen (kallas ADHD i mer kliniska sammanhang) som om de vore utomjordiska själar födda i mänsklig kropp. Kroppslösa allsmäktiga entiteter våldför sig på mänskliga kvinnor som föder fram masochistiska odödliga frälsargestalter. Guvernör Swarzenegger, ingift i Kennedyklanen och Illuminatins påläggskalv är legendarisk för sina övergrepp mot kvinnor. Häxor kopulerar med Hin Håle på Blåkulla. Varför vill de att vi föder deras barn? Kanske är de förvekligade av århundraden av inavel i sina hemliga berstoppstempel och Lidingövillor? Det skulle i alla fall förklara ödleklassynglens vidriga beteende kring Stureplan och den plötsliga efterfrågan av Viagra i dito kretsar. Skämt åsido så är det här kanske den mest förbryllande detaljen i myterna om De Andra och den är utan tvivel kopplad till bortförandena och de långt gångna planerna om ett maktövertagande som ofta antyds. Många ufologer av den frälsta amerikanska skolan spekulerar kring hybrider men andra fokuserar på själva övergreppen. Är det så att det är våldtäkten snarare än befruktningen som står i centrum?

De använder avancerad teknologi eller magiska förmågor.
Övervintrade nazister rövar bort blonda modeller i antigravitationsfarkoster från innerjordens Agartha. Redan 1974 utvecklades mikrochip med funktionen att sända ut smärtimpulser eller till och med förändra en människas tankar. Mikrovågsvapen sitter monterade på new-yorkpolisens piketbussar vid republikanernas kongress utan att någon reagerar, den som äter av älvornas bröd glömmer att de sett dem. 911-kaparna lyckas osynliga passera incheckningen utan att visa biljett, stör ut hela NORAD’s radarsystem och upphäver fysikens lagar när de fäller WTC-skraporna i frifallshastighet med hjälp av pappknivar, fotogen och Allahs makt. Alternativt styrs planen med radiosändare i enlighet med planerna för Operation Northwoods och skarporna riggas med tonvis av termitsprängmedel. I parikelacceleratorn i Cern planeras ett experiment med artificiella svarta hål till år 2012 - mayakalenderns absoluta slutdatum. FOX, CBS, CNN, ABC (eller snarare makten bakom bolagen) lyckas hjärntvätta hela det amerikanska folket till att glömma bort att Kerry och Bush är både kusiner och medlemmar av det exlusiva ”Skull and Bones”, ett sällskap med mindre än 800 levande medlemmar. Exemplen kan göras ändlösa och skrämmande ofta räcker det med några enkla webbsökningar för att bekräfta att den här sortens urbana legender innehåller en mer än bekväm portion sanning. Vi kan vara absolut säkra på att den osynliga makten har oförståeliga teknologiska verktyg till sitt förfogande och som A.C.Clarke påpekade är tillräckligt avancerad teknologi omöjlig att urskilja från magi. Jag vill påstå att det fungerar likadant andra vägen, även om jag inte är helt säker. Skall du slåss mot Illuminatin får du iskallt räkna med nanoteknologisk övervakning, mind-control, pulveriserat bevismaterial och mediala övergrepp.

Vi kan besegra dem – annars skulle de inte gömma sig.
Och slåss mot dem måste vi. Eller i alla fall avslöja tillräckligt stora delar av deras agenda för att det skall bli uppenbart att vi delar planeten med en Annan, ett folk som anser sig vara för mer än oss andra och som tror att det ger dem rätten att bestämma över oss. När det avslöjas att en grupp maktfullkomliga och ofattbart rika amerikanska adelsfamiljer/ utomjordingar/ frimurare/ satanister/ ödlor/ demoner ligger bakom 911, oklahoma city, estonia, lönekyftorna, ärftliga sjukdomar, genetisk manipulation, ubåtskränkningarna, nicaragua, palme, balibomberna, sudan, madrid, london och den medvetna inkompetensen i new orleans (för att bara ta några aktuella exempel) – hur kommer världens folk att reagera? Vid den punkten kommer vi till ett val. Är vi beredda att byta vår frihet mot den falska trygghet och materiella exess dessa hemliga mästare erbjuder oss lojala tjänare. Eller kommer vi ha modet att vända dem ryggen i avsmak för att de lurat oss, gjort oss till små vidriga avbilder av dem själva med sin propaganda och bländat oss för deras globala utrotningsprogram? Det kommer vi snart att få veta. Jag hoppas att i alla fall en myt är sann – att troll spricker när solen lyser på dem. Det här är inte ett plakat. Det enda sättet att se sanningen är att leva den. Vi har sett tusen domedagsprofeter skrika sin sanning mot himlen, men varför skulle någon lyssna.

Sanning är inte något man läser, den är något man lever.