Visa matriserna!

Jag fick en matris som svar på mina egna matriser jag satt upp med frågan “Vad vill ni?”. Den innehöll meddelandet “Visa oss för alla och vi ska visa oss för er” som jag tolkade som att vi ska visa matriserna för en massa människor. Då kan vi få dem som ligger bakom att reagera och svara igen. Efter att ha låtit matriser vaja i vinden över hela Arvikafestivalen, dekorerat med dem i olika städer och fått med den i teve så har vi fått kontakt. Jag är säker på att det här har med Marias försvinnande att göra, och att vi måste fortsätta försöka få svar. Kolla in filmklippet om du inte redan gjort det.

När du är redo: sprid matrisen nedan och utforska O.S.!

Tidigare uppvisanden!

Vi har följt matrisernas uppmaning och visat dem i bloggar, på teve, på gatorna. Det har lett till nya kryptiska meddelanden och koder. Det finns olika teorier om vilka som ligger bakom dem och varför Maria hade matriser. Vi vet för lite än så länge. Allt vi kan göra är att fortsätta tala det ”språk” av publika aktioner och svar i matriskoder, som vi påbörjat. ”Visa oss för världen och vi skall visa oss för er”. Det är det svar matriserna gett oss hittills. Än så länge förstår vi inte deras budskap – men det är tydligt att de lyssnar. Vi fortsätter att göra publika aktioner, på nätet, i teve, radio och på gatorna, tills vi får det svar vi söker: vad har hänt Maria!

Se flertalet av bilderna på Adrijannas Flickr!
flickr.jpg
Här nedan är några av de aktioner utförda av oss som deltar i sökandet!

Arvikafestivalen

arvika.jpg
Matrisen över folkhavet

Ninjas och andra sätter matriser på gatorna

motorvagsmatris.jpg

anslagstavla.jpg

staty.jpg

Allsång på skansen

anders_matris.jpg
Anders anar inte.

Om du vill hjälpa oss på Conspirare att få matriserna att synas, så har vi lite planer och förslag:

1) Samla ihop ett gäng uppfinningsrika polare

2) Välj ut en mediahändelse, en populär webbsida, ett onlinespel, en offentlig plats eller något annat publikt sammanhang. Det funkar lika bra (eller bättre, matris-avsändarna verkar digga folk som tänker utanför lådan) om ni själva skapar händelsen. Målet är att så många människor som möjligt skall se matrisen.

Förslag:

 • Festival
 • Teaterscen
 • Demonstration
 • Mod till ditt favvodataspel
 • Politikerbesök
 • Spelning
 • Party
 • Sportevenemang

3) Hitta på ett sätt att få matrisen här under att synas. Få matrisen att komma med i ett massmedium av något slag, eller i alla fall ses av så många människor som möjligt. Lokaltidning, skoltidning, sportnytt eller teve5nyheterna funkar alla lika bra.

Förslag:

 • Radiostyrt flygplan med en matris som släpbanderoll
 • Lakan hängt från en bro
 • Matris klippt i gräsmatta
 • Matris ritad på fotbollsplan
 • Läktarbanderoll
 • Demonstrationsplakat
 • Matchande T-shirts med matriser

Ni kan säkert komma på tusen grejer till. Använd er kreativitet!

Här är matrisen. Skriv ut, eller kopiera mönstret på något annat fiffigt sätt. Storleken spelar ingen roll, bara mönstret syns tydligt.

vadvillni.jpg

vadvillni.pdf

4) Gör de förberedelser ni behöver för att lyckas.

5) Genomför! Filma eller fota gärna både förberedelser och genomförande, och lägg upp på nätet. Jag kommer snart att fixa ett forum här där ni kommer att kunna posta alla grejer ni gör, så att vi kan sammanställa det, men det är inte klart än. Jag kommer att uppdatera här när det är gjort.

6) Samla pressklipp, skärmdumpar eller inspelningar av teveinslag. Scanna eller länka och posta det på forumet så alla kan hänga med i vad som händer.

Kom ihåg att det vi är ute efter är att få matriserna att synas, inte att skapa onödiga kontroverser eller uppmärksamhet ifrån Farbror Blå. Det här är viktigt, men inte så viktigt att du skall riskera liv, lem eller fängelsestraff för det. Ok? Helt enkelt; ta det lungt och trampa inte i klaveret. Vi vill inte ha snutens ögon på oss utan de som ligger bakom försvinnandet. Eller i alla fall de som gjort matriserna, vilka de nu är.