Aktuellt

Här är vårt försök att redogöra för hur Sanningen om Marika hänger ihop med verkligheten. Scrolla till i tidslinjen genom att dra i den svarta markeringen.


Personer och organisationer

Båda jag, Adrijanna, och Agent Orange var inblandade i TV-serien på ett tidigt stadium. Det var vårt försök att få berätta historien om Maria. Mycket har förändrats sedan dess, men verkligheten syns fortfarande bakom dramatiseringarna.

Många av de verkliga personerna kring Mariafallet finns med i “S.O.M”. De verkar ha skildrats någorlunda korrekt i teveserien och har ibland fått behålla sina riktiga namn, något vi jobbade hårt för på manusstadiet. Här kommer en blixtpresentation av de personer och organisationer som verkar vara viktigast för fallet.

Adrijanna - Janna i serien

Jag var Marias bästa kompis och har letat efter henne i mer än två år tillsammans med de andra på conspirare.se. Jag vet att det här fallet är MYCKET mer än en personlig tragedi. Ja, jag tror på fullaste allvar att vi är grundlurade av makten i det här landet.

Maria Klingbohm - Marika i serien

Min försvunna vän. Hon var som en storasyster jag aldrig haft och var den som öppnade mina ögon för en större värld. Först försvann hon in i äktenskapet med “J” och Svenssondrömmen. Efter bröllopsnatten var hon som uppslukad av jorden.

“J” - Andreas Svensson i serien

Ja, han är politiker i verkligheten, men jag har lovat att inte avslöja var han jobbar, eller för vilket parti. Det har varit tyst från “J” i över ett år, men för några dagar sedan började han gnälla på svt’s forum. Han hatar mig och påstår att jag är galen.

Ingela Klingbohm - Ingela Klingbohm i serien

Marias synska/galna mamma. Medan andra organiserade sig i FNL-grupper arbetade Ingela med “besatthetsteater” och andekontakt via radio. Hon åkte ut och in på Beckomberga mentalsjukhus under senare delen av sitt liv. Hon skrev och tecknade kryptiska sagor som verkar ha något med nutiden att göra. Tyvärr är det mesta stulet av Kerberos.

Kerberos bevakning - Kerberos, “Leif” med flera i serien

Ett (oregistrerat?) bevakningsföretag som motarbetat conspirares arbete. Vilka arbetar de för och varför?

Ordo Serpentis - ?

En satanistliknande sekt Maria hade kontakt med innan sitt försvinnande. De påstår att Maria finns hos dem och flera av oss har gått med i orden för att spåra Maria. Först till Bortab, och nu senast till Krimtänk.

BORTAB - ?

Är vad Ordo Serpentis kallar sig när man kommit förbi den första graden. Nu påstår de att de är en människosmugglarorganisation som hjälper svenskar att få ett nytt liv. Är det en bluff eller var sektflummet bara en jävligt klurig täckmantel för kriminell verksamhet? Det finns bara ett sätt att ta reda på det - gå med i Ordo Serpentis och få kontakt med BORTAB.

KRIMTÄNK - ?

Ordo Serpentis har lagt av sig ytterligare en mask och påstår sig nu vara delar i ett internationellt anarkistiskt nätverk och propagerar för symboliska protester mot maktsamhället. De påstår att de vet var Maria finns. Är det här sanningen eller bara ytterligare en fasad?

DE ANDRA - DE ANDRA

Ingela skrev om ett annat folk som lever mitt bland oss. Är det en omskrivning för hemlösa, ett faktiskt nätverk av “outsiders” eller bara sjuka fantasier?

Mr E - ?

Debattredaktionen på SVT har upptäckt inklippta bilder i avsnitten. Enligt Eva Rados är det upp mot hundra personer som haft tillfälle att manipulera banden innan sändning. Mr E är “insidern” på svt som nyligen lagt upp sin sida spektaklet på SVT’s egna servers. Han påstår sig vara en gammal vän till Ingela från 70-talet.

Redaktionen

Eva Rados och John Carlsson leder SVT’s futtiga sökande efter sanningen. Så länge de vägrar att se utanför sina trista konventioner har de inte en chans.

Entropia Universe

Ett onlinespel Maria spelade mycket just innan hon försvann. De sista veckorna har mer och mer pekat på att någon eller några i spelet vet mycket om försvinnanden. Är det Ordo Serpentis som använder spelet som täckmantel eller någon helt annan?