Olösta mysterier

lappdel
Här lägger vi upp de hetaste spåren och sådant som vi behöver hjälp av alla med att lösa.

Huvudspåret är fortfarande Ordo Serpentis, så vi uppmanar alla att anmäla sig och bilda en cell! Har du ont om tid? Vill du inte undersöka O.S. inifrån men ändå hjälpa till i sökandet? Det finns ändå gott om mysterier:

Sanningen om Ordo Serpentis?
Efter en rad rökridåer och prövningar påstår orden att de nu visar oss sanningen. De berättar målande om hur O.S. (och De andra) är ett slags anti-konspiration, en grupp fritänkare som sedan urminnes tider bekämpat den dolda makten med konst och magi. Är vi en del av Ingelas sagor nu? Gå till http://ordoserpentis.org/ Vrid pentagrammet. Logga in med alias: Maria och pass: SODA och döm själva.

Sagan om de andra - Vad betyder symbolerna i Ingelas teckningar? Vi har äntligen fått tillgång till Ingelas centrala skrift. Är det andemeningen eller koderna som är relevanta? Ladda ner scans av sagan HÄRBakgrund samt forumtråd

Urim-koden
Vad betyder SAZIAMI_4_L. Kod från Ordo Serpentis? Forumtråd (av säkerhetsskäl måste du vara inloggad)

Entropiamatriserna
Matriser kodade som de vi fått tidigare har dykt upp i onlinespelet Entropia. Vi har kontakt med tre personer, två verkar vara något slags ledare för Ordo Serpentis, är den tredje Maria? - bakgrund samt forumtråd

Maskspel
I dagarna publiceras Ulf Staflunds kortroman ”Karnevalens tid”. Den är full av referenser till Ingela Klingbohm, De andra och människor som väljer att hoppa av samhället. Maskspelsgruppen som Staflund tillhör har samarbetat med Ordo Serpentis och de rekryterar nu nya medlemmar i Stockholmsområdet. Vad döljer sig bakom masken? Bakgrund samt forumtråd.

Vad döljer SVT? - Inklippta bilder och träffsäker rekvistia. Har vi en vän eller fiende i TV-huset? Vår bästa gissning hitills kommer från broder Fluff som menar att vår kontakt är Lars Göran Larsson, kollektivkamrat till Marias mamma som syntes i debatt 3.
Läs mer om SVT och dolda budskap! Bakgrund samt forumtråd

Avslöjade

Dödförklaringen
AVSLÖJADE: Uppgifter som befriats av Conspirare ur Cityinitiativets egna arkiv bevisar att de fabricerat Marias död genom att plantera en annan kropp på olycksplatsen!

Cityinitiativet
AVSLÖJADE: En stiftelse som verkar i hemlöshetsfrågor i Göteborgs kommun som fabricerat Marias död och gett Kerberos Bevakning order att omhänderta obekväma personer. Anmärkningsvärt är att Elsy Johansson är Marias styvmor och därmed personligt inblandad.

Kerberos
AVSÖJADE: Kerberos inblandning i illegala bortföranden av personer utanför de etablerade skyddsnäten är fastställd tack vara D’s intrång i deras intranär. Bakgrund samt forumtråd (av säkerhetsskäl måste du vara inloggad)