Om Urim

Ordo Serpentis använder sig av ett program för att kommunicera via matriserna. När vi avläser en matris med mobilkameran tycks det registreras i O.S. underliga system och nya meddelanden sänds till mobilen.

Gå med i Ordo Serpentis och hjälp oss avslöja vad de gjort med Maria!

Att installera Urim

Det är inte helt lätt att installera Urim i mobilen. Det beskrivs i detalj på O.S. hemsida (under Hantering, klicka på Hantera Urim). Antingen laddar du ner programmet, som är en Javafil, direkt till mobilen. Eller så tankar du först hem det till datorn och för sedan över det till mobilen. Så här står det på webbplatsen Thummim:

 • Mobil hemsida: Använd mobiltelefonens webbläsare och besök adressen http://ordoserpentis.org/urim. Skriv in namnet på din cell för att ladda hem programmet. Du kanske måste få inställningar från din operatör för att få internet att fungera i mobilen. Ta hjälp av andra medlemmar om du har problem.
 • Filen: Telefonen frågar om du vill ladda ner filen Urim.jar. Svara ja, och svara även ja på efterkommande frågor kring installation av programmet. Nedladdning och installation skiljer sig på olika modeller av mobiltelefoner, undersök hur just din telefonmodell hanterar detta. Det fungerar på samma sätt som när du installerar ett javaspel. (Om telefonen frågar om du vill starta programmet direkt när du laddat ner det, svara nej. Vissa mobiler låter inte ett nytt program få tillgång till kameran och du kommer få ett felmeddelande i Urim och misslyckade avläsningar. Starta Urim från listan av program i din mobil istället.)
 • OBS! Du måste alltså ha en mobil som kan hantera java och som har en kamera! Anty har identifierat att dessa mobiler bör fungera (eftersom Urim tycks bygga runt Semacode-läsare av matriser). Här är en annan lista på troligen fungerande telefoner. Om du inte har en fungerande mobil så försök låna en, du lär ju bara behöva den några veckor.

  Att avläsa matriser

  Starta Urim och rikta mobilkameran mot en väl upplyst matris (ta med ficklampa!) - resten är självförklarande. När du är klar är det bara att stänga av programmet och får du problem eller blir avbruten kan du starta det igen och läsa av på nytt. Så här står det på webbplatsen Thummim:

  Urim-programmets uppgift är att läsa av matriser, avkoda dem och koppla upp sig till vår organisations databas för att ge er instruktioner. När du installerat Urim som beskrivs ovan kan du avkoda matriser. Du avkodar en matris med Urim-programmet i fem steg:

 • Starta: Starta Urim-programmet. Leta fram Urim-programmet i din mobil och starta det.
 • Fota: Du tar sedan en bild på en matris med Urim. Välj Avkoda i menyn för att få fram kamerans sökarfönster, så att du kan ta en bild av hela matrisen.
 • Vänta: Urim läser in bilden du tagit, och analyserar den för att hitta ett matrismönster. Du får se den bild du tagit medan Urim läser in bilden för att börja tolka den. Det kan ta en liten stund.
 • Godkänna: Urim avkodar matrismönstret. Urim försöker hitta en matris i bilden och avkoda den. Om programmet lyckas får du en fråga om du vill hämta vidare instruktioner. Svara ja om du är redo. Om du inte är redo kan du börja om senare. Om Urim inte lyckas avkoda matrisen, försök igen. Håll kameran stilla, ha bra ljus och försök få med så lite annat som möjligt på bilden. Se till att hela matrisen syns tydligt. Du lär dig snart hur du tar bilder som Urim kan tolka.
 • Svar: Urim kontaktar vårt system via mobilt internet för att få information om matrisens betydelse. Ny information ges till cellen i mobilen.
  Observera att många mobiltelefoner tvingar främmande program som Urim att be om tillåtelse varje gång de vill använda telefonens kamera eller internetuppkoppling. Svara ja på alla sådana frågor, annars fungerar inte Urim-programmet. Urim skickar mycket små datamängder som antingen är gratis eller endast kostar några få kronor, beroende på ditt abonnemang.
 • Problem med Urim

  Det är helt klart krångligt att få en bra avläsning. Men håller man stilla och har bra ljus så går det tillslut. Ge inte upp - försök igen och igen tills det funkar! Så här står det på Thummim:

  Om du har svårt att läsa av matriser med Urim-programmet så beror det troligen på en av två anledningar:

 • Urim får inte tillgång till kameran i mobilen: Om du startar Urim-programmet direkt när du laddat hem det kan det hända att telefonen inte ger programmet tillgång till kameran i mobilen. Om du ser ett felmeddelande på skärmen, avsluta urim-programmet och starta det igen.
 • Suddig bild: Bilden har blivit för otydlig, så att Urim inte lyckas hitta ett matrismönster som är tydligt nog för att tolka och avkoda. Håll kameran stilla, ha bra ljus och försök få med så lite annat som möjligt på bilden. Se till att hela matrisen syns tydligt. Vissa kameror har svårt att ta tydliga bilder på nära håll och får därför problem med små matriser som blir för suddiga. Öka storleken på matrisen och/eller försök hitta ett avstånd från mobilens kamera där matrisen blir skarp.
 • Ingen uppkoppling: Din mobil kommer inte i kontakt med internet. Om programmet lyckats avkoda matrisen, men inte visar dig någon information är det troligen problem med mobiltelefonens nätanslutning. Fråga din mobiltillverkare eller operatör om hur du ska gå tillväga för att få uppkoppling till internet via mobilen.
 • Observera att det står att man måste byta program (ladda hem ett nytt Urim) om man byter cell… Läs på forumet om Urim!